Pas godt på din bil

Der er flere ting, du selv kan gøre for at passe godt på din bil. Ved at passe og pleje din bil kan du holde den i en god stand. Når din bil er i en god stand, forlænger du dens levetid, og du bidrager til, at den bevarer en god værdi. Det er en fordel, hvis du på et tidspunkt skal sælge den. 

En regelmæssig vask er alfa og omega

Vask din bil regelmæssigt for at fjerne snavs, støv, insekter og andre ting, der kan skade lakken over tid. Vask selv bil ved at bruge en mild sæbe, en blød svamp eller en vaskehandske og skyl bilen grundigt bagefter med rent vand.

Beskyt bilens lak

Påfør voks eller lakforsegling regelmæssigt for at beskytte bilens lak mod solens UV-stråler, vejsalt m.m. Ved at passe godt på lakken vil din bil se ny og skinnende ud i lang tid.

Kontroller dæktrykket

Hold jævnligt øje med om dæktrykket er, som det skal være. Mens du kigger på dæktrykket, kan du på samme tid tjekke dækkenes mønster og slidbane. Hvis der er tegn på slid eller skade, bør du straks gøre noget ved det.

Udskiftning af viskerblade

Kontroller også viskerbladene med jævne mellemrum og udskift dem, hvis de begynder at vise tegn på slid eller ikke længere renser ruden ordentligt. Dette er vigtigt for at opretholde et godt udsyn under kørsel i regnvejr eller snevejr.

Opbevaring af din bil

Det er en fordel, hvis du har mulighed for at opbevare din bil i en garage eller carport. Dette hjælper med at forhindre rust og andre skader.