3 myter om elbiler

Overvejer du at hoppe med på bølgen med leasing elbil eller at købe en elbil? Så er det en god idé, at du får styr på de mange myter om elbiler, så du ved, om disse myter bare er snak, eller om der rent faktisk er noget om snakken. Her kan du læse mere om tre myter om elbiler.

Det er svært at holde kabinen varm om vinteren 

Denne myte er delvis rigtig, da det kan knibe i nogle enkelte modeller. Elbiler har et elektrisk varmeapparat, som er konstrueret på forskellige måder alt efter bilmodellen. Derfor er det forskelligt fra model til model, hvor effektivt varmeapparatet er. Det kan altså knibe i nogle elbiler med at få varme i kabinen, mens andre elbiler slet ikke har dette problem. 

Du mister din køreglæde

Ovenstående er helt forkert, da du overhovedet ikke mister din køreglæde. Du får i stedet en helt anden oplevelse, når du kører bil. De fleste elbiler er komfortable, hurtige, kræver ikke gearskifte og er godt udstyret. Er du en vaskeægte klassisk bilentusiast, vil du dog måske savne at skifte gear, motorlyden fra en benzinmotor samt duften af benzin. 

Opladning af batteriet tager lang tid

Dette er korrekt. Det tager meget længere tid at lade en elbils batteri op i forhold til at tanke en benzinbil. Det tager ikke mange minutter at tanke en bil, mens det tager mellem 5 og 24 timer at lade elbilen op fra 0 til 100 % med en lader derhjemme. Med en offentlig ladestander kan du dog lade en elbil op fra 10 til 80 % på mellem 25 og 45 minutter.