Få renset dine fælge helt i bund

Har du købt en gammel bil med fælge, der ikke ser alt for godt ud? Eller er du generelt bare ikke god til at give din bils fælge den opmærksomhed, de fortjener? Hvis du ønsker, at dine fælge bliver rene uden at skulle købe eksempelvis nye BMW fælge, så kan det sagtens lade sig gøre. 

Fælgrens med syre er effektivt

Har du fælge, der trænger til en kærlig hånd, skal du investere i fælgrens med syre. Fælgrens med syre er meget effektivt, hvilket du skal være opmærksom på. Du skal derfor være klar over, at du efterfølgende skal give din bils fælge en fælgforsegler. 

Hvis du ikke gør dette, får du hurtigt grimme fælge igen, da skidtet har meget lettere ved at sætte sig fast. Bruger du derimod fælgforsegler, kan du efterfølgende vedligeholde fælgene med blot vand og sæbe.

Sådan renser du dine fælge på bedste vis

Tag sikkerhedsbriller og handsker på som det første. Lav en spand med vand og sæbe og hav en fælgbørste ved hånden. Derefter kan du gå i gang med at spule fælgene med en vandslange eller en højtryksrenser

Når det er gjort, skal du sprøjte fælgrens på en af fælgene på både indersiden og ydersiden. Lad fælgrensen tørre i det antal minutter, der anbefales. Når fælgrensen har siddet på fælgen i et stykke tid, skal fælgen skylles. 

Efter skylningen skal du have fat i en fælgbørste for at vaske fælgens inderside og yderside med vand og sæbe. Sørg for at du kommer rundt over det hele. Det kan være en fordel at have en mindre børste til de steder, der er svære at komme til. Gå videre til den næste fælg.