Er operationel leasing noget for dig?

Vil du gerne vide, om operationel leasing er noget for dig? Så bør du først og fremmest få svar på spørgsmålet: ”Hvad er operationel leasing?”. Du bør desuden sætte dig ind i, hvad andre leasingtyper såsom finansiel leasing dækker over. Når du ved mere om de forskellige leasingformer, kan du bedre finde ud af, hvilken der er den bedste for dig. Læs med videre og lær mere om operationel leasing.

Hvad er operationel leasing?

Operationel leasing er en leasingtype, der kan frigøre dig fra en masse bekymringer. Ved at lease bilen kan du få en leasingaftale, der inkluderer en serviceaftale. Derved er det ikke dig, men leasingfirmaet der står for alle udgifterne til driften. Det betyder, at du aldrig vil opleve uforudsete udgifter i den forbindelse. Det er nemlig leasingfirmaets opgave.

Er der forskel på operationel leasing og finansiel leasing?

Det korte svar på ovenstående spørgsmål er, at der er forskel på de to leasingtyper. Som du lige har læst, er der en serviceaftale inkluderet, når du vælger operationel leasing. Finansiel leasing er, når du får finansieret en bil gennem et leasingselskab. Det er et alternativ til at optage et billån. Derudover står du selv for alle udgifterne til service og eventuelle reparationer. 

Forskellen på operationel leasing og finansiel leasing betyder så også, at operationel leasing er en dyrere leasingform end finansiel leasing. Ydermere skal du selv finde en køber til bilen, når din leasingkontrakt udløber. Det skal du ikke ved operationel leasing. Her er det leasingfirmaet, der tager sig af dette.