Børn i bilen og deres sikkerhed

At eje en bil eller benytte sig af bil leasing privat giver en utrolig frihed, hvis du har børn. En bil gør det meget nemmere at komme fra A til B med hele familien. Det går eksempelvis hurtigere, når børnene skal afleveres i vuggestue, børnehave og skole, inden du selv skal videre på arbejde. Men at have børn med i bilen kræver, at det er sikkert, hvis uheldet skulle være ude. Læs her hvordan du øger sikkerheden for børnene på bagsædet.

Sådan skal dine børn sidde i bilen

Selv de mindste sikkerhedsmæssige tiltag kan være helt afgørende, hvis din bil bliver involveret i en ulykke. Når det handler om børn, så er den væsentligste del af sikkerheden den autostol, som barnet sidder i. Ifølge loven skal alle børn, der er under 135 centimeter, sidde i en godkendt autostol. 

For at en autostol kan beskytte dit barn bedst muligt, skal barnet sidde korrekt i autostolen. Det gælder også selvom, at der er tale om en kort køretur, da ingen ved, hvornår de bliver udsat for et uheld. Selerne skal altså altid være korrekt spændte henover barnet. 

Hjælp til at vælge en autostol

Der findes rigtig mange forskellige autostole på markedet. Det gør det meget svært at få et overblik over, hvilken autostol du skal vælge. Men du kan heldigvis få hjælp ved at søge på guides til valg af autostol på nettet. Du kan helt sikkert finde en god og sikker autostol til dit barn uden at skulle bruge flere dage på det.