Det er hyggeligt at grille og drikke vin til maden. Læs mere online om vin. Men efterfølgende er det vigtigt at rengøre grillen for at opretholde dens levetid og sikre, at din mad smager godt næste gang, du griller. Her finder du en lille guide til, hvordan du effektivt kan rengøre din grill uanset, om det er en gasgrill, en kulgrill eller en elektrisk grill.
Guide til rengøring af grillen
Sørg for, at grillen er slukket og afkølet, hvis det er en gasgrill, og at kullet er helt udbrændt og koldt, hvis det er en kulgrill. Du skal bruge en grillbørste, sæbevand, en skuresvamp, en spand og en klud, når du skal i gang med rengøringen.
Tag grillgitteret og eventuelle andre aftagelige dele af. Fjern også aske og større madrester fra bunden af grillen. Brug en grillbørste til at skrubbe grillgitteret og fjern eventuelle brændte madrester og fedt.
Fyld en spand med varmt sæbevand og læg gitteret i blød i nogle minutter for at løsne fedt og snavs. Brug derefter en skuresvamp eller en børste til at skrubbe gitteret grundigt. Skyl det derefter med rent vand og tør det af med en klud.
Rengør også grillens inderside ved at bruge en grillspatel eller en børste til at fjerne brændte madrester fra indersiden af grillen. Brug sæbevand til at vaske indersiden af grillen. Skyl grundigt og tør af.
Slut af med at samle grillen. Sæt alle dele tilbage på deres plads og sørg for, at alt er sikkert og korrekt samlet. Brug eventuelt et grillovertræk til at beskytte grillen mod elementerne, når den ikke er i brug.