Jugoslavien kort

Jugoslavien – Wikipedia, den frie encyklopædi

Jugoslavien blev oprindeligt dannet som et samlet kongedømme lige efter første verdenskrig, bestående af de to kongeriger Serbien og Montenegro samt sydlige …

Jugoslaviens Sammenbrud 1991-1999

Efter en kort krig opgav den Jugoslaviske hær forsøg på at forhindre løsrivelsen. Kroatien, 1991 – 1995. Kroatien lavede samtidig med Slovenien en …

Jugoslaviens historie – Aldrigmere.dk

Jugoslaviens historie – Aldrigmere

I 1991 erklærede Slovenien og Kroatien sig selvstændige. Denne opløsningstendens passede ikke serberne, som var den største befolkningsgruppe i Jugoslavien.

Det tidligere Jugoslavien i dag | folkedrab.dk

Opløsningen af det tidligere Jugoslavien og krigene, der fulgte i kølvandet, fik de største menneskelige og økonomiske konsekvenser i Bosnien, hvor krigen var mest intensiv. Men krigenes omkostninger var store for alle. Og alle de tidligere republikker har mødt omfattende udfordringer på vejen mod at blive velfungerende og demokratiske selvstændige stater.

Jugoslaviens Historie – UNPROFOR

Jugoslaviens Historie

Historisk overblik over Jugoslavien og delstaterne Kroatien, Slovenien og Bosnien, og hvad der lå til grund for borgerkrigen.

Borgerkrigen i ex-Jugoslavien fra 1991 til 1995

Oversigt over hvad der startede borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien, forløbet af krigen og hvordan den endte

6 grunde til at Jugoslavien gik i opløsning – Historienet.dk

6 grunde til at Jugoslavien gik i opløsning | Historienet.dk

Borgerkrigen i Jugoslavien blev den blodigste konflikt i Europa siden 2. verdenskrig og brød ud i et giftigt miljø af nationalisme, økonomisk nød og historisk hævnlyst.

Jugoslavien – Land Region kort – Antikke Kort – Interkart

Jugoslavien – Land Region kort – Antikke Kort

Krigene i Eksjugoslavien 1991-1999 – Nationalmuseet

Krigene i Eksjugoslavien 1991-1999

I 1991 begyndte borgerkrigen i Slovenien. Den sluttede 1999 i Kosovo. Som medlem af FN sendte Danmark soldater til landet i 1993.

Keywords: jugoslavien kort